Evropa

Čavušoglu: Turska se nada da će razgovori u Istanbulu doneti mir

Komentari

Autor: Tanjug

28/03/2022

-

07:54

Čavušoglu: Turska se nada da će razgovori u Istanbulu doneti mir
Čavušoglu: Turska se nada da će razgovori u Istanbulu doneti mir - Copyright AP/ Maxim Shemetov

veličina teksta

Aa Aa

Turska se nada da će predstojeći pregovori delegacija Rusije i Ukrajine dovesti do mira u Ukrajini, izjavio je ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu. Naredna runda pregovora ruske i ukrajinske delegacije biće održana u utorak u Istanbulu.

"Na inicijativu predsednika Turske Erdogana, pregovaračke delegacije Rusije i Ukrajine sastaće se u Turskoj. Svesni smo odgovornosti proistekle iz poverenja koje obe strane imaju u Tursku. Nadamo se da će sastanci rezultirati trajnim prekidom vatre i omogućiti mir", naveo je Čavušoglu na Tviteru.

Turski predsednik Erdogan i predsednik Rusije Vladimir Putin dogovorili su tokom telefonskog razgovora sastanak ruske i ukrajinske delegacije u Istanbulu ove sedmice, saopšteno je juče iz kabineta Erdogana.

Pregovori u utorak

Naredna runda pregovora ruske i ukrajinske delegacije biće održana u utorak u Istanbulu, saopšteno je iz turskog predsedništva.

Iz kabineta turskog predsednika prethodno je objavljeno da su se Redžep Tajip Erdogan i ruski predsednik Vladimir Putin dogovorili da organizuju u Istanbulu narednu rundu pregovora delegacija Rusije i Ukrajine, ali nije precizirano kada.

Glavni ruski pregovarač Vladimir Medinski ranije je rekao da su se strane dogovorile da se sastanu i najavio da će do toga doći u utorak i sredu.

Međutim, ukrajinski poslanik i član pregovaračkog tima David Arahamija prethodno je na Fejsbuku naveo da će naredna runda razgovora Ukrajine i Rusije "licem u lice" biti održana u Turskoj od ponedeljka do srede, prenosi Ukrinform.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa