Evropa

Jermensko ministarstvo: Nastavlja se upad azerbejdžanskih snaga u Nagorno-Karabahu

Komentari

Autor: Tanjug

28/03/2022

-

11:08

Jermensko ministarstvo: Nastavlja se upad azerbejdžanskih snaga u Nagorno-Karabahu
Jermensko ministarstvo: Nastavlja se upad azerbejdžanskih snaga u Nagorno-Karabahu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Upad azerbejdžanskih trupa u zonu odgovornosti ruskih mirovnih snaga u Nagorno Karabahu se nastavlja, a Jerevan očekuje da će ruski kontingent preduzeti konkretne korake da se to zaustavi, saopštile su jermenske vlasti, prenosi TASS.


Takođe je potrebno obezbediti povratak snaga Azerbejedžana na prvobitne položaje, navodi se u današnjem saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Jermenije.

„Moramo da konstatujemo da se nastavlja upad azerbejdžanskih snaga u Nagorno-Karabahu, u zoni odgovornosti ruskog mirovnog kontingenta, što se vidi na priloženim mapama. Očekujemo da će ruske mirovne snage u Nagorno-Karabahu preduzeti konkretne mere da zaustave upad azerbejdžanskih snaga u zonu odgovornosti mirovnih snaga i obezbede njihovo povlačenje “, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Jermenije, navodi TASS.

Azerbejdžan je juče negirao tvrdnje Moskve da je povukao svoje snage iz zone kojom patroliraju ruski mirovnjaci u regionu Nagorno-Karabaha.

"Nema promene položaja azerbejdžanske vojske u naselju Faruk koje je deo suverenih teritorija naše zemlje", saopštilo je sinoć azerbejdžansko ministarstvo odbrane, prenosi Rojters.

Moskva je optužila Azerbejdžan za kršenje mirovnog sporazuma upadom u zonu i gađanjem položaja vojske Nagorno-Karabaha dronovima.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa