Evropa

WSJ: Abramovič pretrpeo simptome slične trovanju na mirovnim pregovorima u Kijevu

Komentari

Autor: BBC

28/03/2022

-

19:01

WSJ: Abramovič pretrpeo simptome slične trovanju na mirovnim pregovorima u Kijevu
WSJ: Abramovič pretrpeo simptome slične trovanju na mirovnim pregovorima u Kijevu - Copyright AP Photo/Martin Meissner

veličina teksta

Aa Aa

Ruski miijarder Roman Abramović pretrpeo je simptome nalik trovanju na mirovnim pregovorima u Kijevu ranije ovog meseca, saopštio je njegov portparol za Wall Street Journal. Vlasnik fudbalskog kluba Čelsi, koji se sada oporavio, navodno je iskusio bolove u očima i ljuštenje kože.

Takođe je prijavljeno da su dva člana ukrajinske delegacije imala iste simptome.

Abramoviču i ukrajinskim pregovaračima, uključujući poslanika krimskih Tatara Rustemu Umerova, od tada je bolje i njihovi životi nisu u opasnosti, izvestio je list. Osoba upoznata sa ovim slučajem potvrdila je Rojtersu incident, ali je rekla da Abramovič nije dozvolio da ga to spreči u daljem angažmanu u pregovorima.

Wall Street Journal je objavio ove tvrdnje dodajući da su "trovanje navodno organizovali Rusi" kako bi "sabotirali pregovore".

Sada pak, neimenovani američki zvanicnik tvrdi da obaveštajni podaci sugerišu da su simptomi lošeg zdravstvenog stanja ruskog milijardera Romana Abramoviča i ukrajinskih mirovnih pregovarača bili posledica faktora okruženja, a ne trovanja. Zvaničnik, koji je govorio pod uslovom da ostane anoniman, odbio je da precizira detalje, prenosi Tanjug.

Komentari (0)

Evropa