Evropa

Zelenski: Ukrajina ne smanjuje odbrambene napore

Komentari

Autor: Tanjug

29/03/2022

-

23:47

Zelenski: Ukrajina ne smanjuje odbrambene napore
Volodimir Zelenski - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da se signali iz mirovnih pregovora sa Rusijom mogu nazvati pozitivnim, ali je i dodao da oni nisu ugušili eksplozije ruskih granata.

Zelenski je poručio da Kijev ne vidi razlog da veruje rečima nekih ruskih predstavnika i rekao da Ukrajina može da veruje samo konkretnom rezultatu pregovora, prenosi Rojters.

Ukrajinski predsednik je takođe izrazio oprez zbog obećanja Rusije da će drastično smanjiti vojne akcije u nekim oblastima i rekao da Ukrajina neće popuštati svoje odbrambene napore.

Ranije danas, Rusija je obećala da će smanjiti vojne operacije oko glavnog grada Ukrajine i severa te zemlje.

Zelenski je rekao da uprkos ovom obećanju, situacija nije postala lakša i da ruska vojska i dalje ima značajan potencijal da nastavi napade na Ukrajinu.

Dodao je da zbog toga Ukrajina ne smanjuje odbrambene napore.

Ponovio je da bi, kako bi bilo kakav mirovni sporazum uspeo, ruske trupe morale da se povuku i da ne može biti kompromisa o suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine.

Još jednom je pozvao na pooštravanje sankcija Rusiji i odbacio ideju da se sadašnje kaznene mere ukinu dok se rat ne završi i, kako je rekao, pravda ne zadovolji.

Komentari (0)

Evropa