Evropa

Papa Franja pozvao svet da pokaže više ljubaznosti i saosećanja prema izbeglicama

Komentari

Autor: Tanjug

03/04/2022

-

12:20

Papa Franja pozvao svet da pokaže više ljubaznosti i saosećanja prema izbeglicama
Papa Franja pozvao svet da pokaže više ljubaznosti i saosećanja prema izbeglicama - Copyright Tanjug/ AP /Andreas Solaro / Pool

veličina teksta

Aa Aa

Papa Franja je tokom dvodnevne posete Malti pozvao je svet da pokaže više ljubaznosti i saosećanja prema izbeglicama, prenose svetske agencije.

Podsećajući na biblijski događaj u kom je apostol Pavle preživeo brodolom nadomak obala te zemlje, poglavar rimokatoličke crkve sreo se sa migrantima koji su, prema njegovim rečima, poput apostola, dospeli na Maltu i bili dobro primljeni, prenosi AP.

On je tokom drugog i poslednjeg dana posete Malti otišao do pećine Svetog Pavla u Rabatu, gde je Hristov učenik ostao nakon što je doživeo brodolom na putu za Rim 60. godine nove ere.

Prema Bibliji, Maltežani su Pavla dočekali neobično srdačno, a on je odgovorio propovedanjem i isceljenjem, donoseći hrišćanstvo na ostrvo.

"Niko im nije znao imena, mesto rođenja ili društveni status. Znali su samo jedno: da su to ljudi kojima je potrebna pomoć", pomenuo je papa Franja u besedi.

On je pozvao Evropu da pruži istu dobrodošlicu migrantima i izbeglicama kakvu su Maltežani ukazali Svetom Pavlu, a zahvalio je i na podršci koju evropske države pružaju izbeglicama koje dolaze iz Ukrajine, preneo je AP.

Po dolasku u Valetu u subotu, papa je zahvalio Malti na dobrodošlici koju je ukazala izbeglicama i osudio politiku Evropske unije koja instruiše libijsku obalsku stražu da vrati migrante na obalu, prenosi američka agencija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa