Evropa

Prva izjava Makrona posle izbora u Francuskoj: Naredne dve nedelje biće odlučujuće za našu zemlju i Evropu

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

10/04/2022

-

22:16

Prva izjava Makrona posle izbora u Francuskoj: Naredne dve nedelje biće odlučujuće za našu zemlju i Evropu
Emanuel Makron - Copyright Tanjug AP/Thibault Camus

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Francuske Emanuel Makron zahvalio je večeras svim građanima koji su glasali za njega u prvom krugu predsedničkih izbora.

"Vaše poverenje me obavezuje. Možete računati na mene da ću realizovati ovaj projekat napretka, francuske i evropske otvorenosti i nezavisnosti", izjavio je Makron u svom prvom obraćanju posle prvog kruga predsedničkih izbora održanih danas.

"Zahvaljujem Ani Idalgo, Janiku Žadou, Valeri Pekres i Fabijenu Ruselu koji su mi večeras dali podršku", nastavio je Makron i pozvao sve sugrađane, bez obzira na njihov izbor u prvom krugu, da im se pridruže, prenosi televizija TF1.

Potpuno sam svestan da ova podrška neće biti podrška našeg programa i svestan sam toga, istakao je on.

"Želim da doprem do svih onih koji žele da rade za Francusku. Spreman sam da izmislim nešto novo kako bih spojio različita uverenja i osetljivosti kako bismo sa njima izgradili zajedničku akciju u službi naše nacije“, istakao je on.

On je takođe zamolio glasače da "zaustave krajnju desnicu u preuzimanju vlasti u zemlji".

"Pozivam sve, uključujući one koji nisu glasali za mene u prvom krugu da stanu iza nas", rekao je on.

On je izrazio nadu i da će ubediti one koji nisu glasali ili koji su glasali za "ekstremne kandidate", dodajući da ništa još nije odlučeno, prenosi BBC.

"Debata koju ćemo imati u naredne dve nedelje biće odlučujuća za našu zemlju i Evropu", rekao je Makron. 

U narednih 15 dana ne treba da štedimo trud jer ništa nije urađeno, budimo skromni i odlučni, poručio je predsednik Francuske Emanuel Makron građanima Francuske.

"24. aprila možemo da izaberemo novu francusku i evropsku epohu. 24. aprila možemo da napravimo izbor nade. 24. aprila možemo zajedno da napravimo izbor Francuske i Evrope'''', poručio je on pred svojim pristalicama govoreći o drugom krugu predsedničkih izbora.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Данијел

10.04.2022 23:27

Тако сте урадили и прошли пут. НАТО - либерали не прихватају пораз.

Evropa