Evropa

Ukrajinski komandant traži izvlačenje iz Marijupolja: Verovatno su ovo naši poslednji dani, ako ne i sati

Komentari

Autor: Tanjug

20/04/2022

-

08:07

Ukrajinski komandant traži izvlačenje iz Marijupolja: Verovatno su ovo naši poslednji dani, ako ne i sati
Ukrajinski komandant traži izvlačenje iz Marijupolja: Verovatno su ovo naši poslednji dani, ako ne i sati - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Sergej Volina, komandant ukrajinskih marinaca koji se bore u poslednjem uporištu Marijupolja, poručio je da su njegove snage suočene "sa svojim poslednjim danima, ako ne i satima" i apelovao da im se omogući izvlačenje iz opkoljene fabrike Azovstal.

Komandant ukrajinske 36. specijalne brigade, čiji se pripadnici nalaze u opkoljenoj fabrici Azovstal, u video poruci objavljenoj na njegovom Fejsbuk nalogu rano jutros naveo je da su ruske snage značajno nadmoćnije i uputio je svetskim liderima poziv za pomoć, prenosi Gardijan.

"Verovatno su ovo naši poslednji dani, ako ne i sati. Neprijatelj nas brojčano nadmašuje 10 prema jedan. Apelujemo i molimo sve svetske lidere da nam pomognu, Tražimo od njih da organizuju izvlačenje i odvedu nas na teritoriju treće države", saopštio je Volina.

On je naveo i da Rusi imaju "prednost u vazduhu, u artiljeriji, u svojim snagama na kopnu, u opremi i u tenkovima".

"Mi držimo samo jedan objekat, fabriku Azovstal gde pored pripadnika vojske ima i civila koji su žrtve u ovom ratu“, naglasio je ukrajinski komandant.

Volina se prethodno obratio papi Franji, ali i javnosti tražeći pomoć  i navodeći da je "neprijatelj okupirao grad, drži stotine hiljada civila kao taoce". Dodao je da ranjeni vojnici svakodnevno umiru u nesnosnim mukama jer odavno nemamo lekova, sredstava za dezinfekciju i anestezije".

Komentari (0)

Evropa