Evropa

Slovenački ministar poljoprivrede podneo ostavku zbog neplaćenog računa u hotelu

Komentari

Autor: Tanjug

20/04/2022

-

12:52

Slovenački ministar poljoprivrede podneo ostavku zbog neplaćenog računa u hotelu
Profimedia - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Slovenački ministar poljoprivrede Jože Podgoršek danas je podneo ostavku zbog afere oko neplaćanja jednog hotelskog računa.


Prema medijskim napisima, Podgoršek je u januaru ove godine u jednom hotelu u Bohinju napravio račun od 800 evra, a nije ga podmirio nakon odlaska, nego je to, navodno, kasnije umesto njega učinio poljoprivredni kombinat s kojim je ministarstvo poljoprivrede u sporu oko vlasništva poljoprivrednog zemljišta, navodi Hina.

Navodno, reč je o slučaju sukoba interesa, odnosno korupciji, jer je hotel koji je izdao račun u vreme kad je ministar u njemu boravio, bio u vlasništvu osobe povezane sa spomenutim poljoprivrednim kombinatom.

U današnjoj izjavi za javnost Podgoršek je saopštio da je dao ostavku da afera ne bi naškodila vladi premijera Janeza Janše pred izbore u neđelju 24. aprila, iako se ne oseća krivim.

Podgoršek je u Janšinu vladu ušao kao član stranke penzionera DESUS, a nakon njenog izlaska iz vlade približio se demokršćanskoj Novoj Sloveniji (NSI), koja ga je kao svog kandidata kandidovala i na izborima, prenosi hrvatska agencija.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa