Evropa

Kremlj: Ukrajina greškom granatirala pijacu u gradu Lisičansk, hoće da taj incident pripiše Rusiji

Komentari

Autor: Tanjug

27/04/2022

-

21:42

Kremlj: Ukrajina greškom granatirala pijacu u gradu Lisičansk, hoće da taj incident pripiše Rusiji
Kremlj: Ukrajina greškom granatirala pijacu u gradu Lisičansk, hoće da taj incident pripiše Rusiji - Copyright Tanjug AP/Leo Correa

veličina teksta

Aa Aa


Mihail Mizincev, šef ruskog Nacionalnog centra za upravljanje odbranom saopštio je danas da je Ukrajina greškom granatirala pijacu u gradu Lisičansku, a sada se sprema da taj incident pripiše Rusiji i optuži je za ratne zločine.

"Režim u Kijevu ne prestaje sa pokušajima da svoje provokacije pripiše ruskim oružanim snagama i optuži ih za ratne zločine", upozorio je Mizincev, prenosi TASS.

Prema rečima ruskog zvaničnika, na centralnu pijacu u gradu Lisičansk unosi se oštećena oprema koju su prethodnog dana greškom granatirale jedinice 57. motorizovane brigade oružanih snaga Ukrajine, a vozila hitne pomoći dopremaju tela poginulih ukrajinskih vojnika koji su preobučeni u civilnu odeću.

Mizincev je optužio Ukrajinu da razmešta teško naoružanje u bolnice, a pacijente, među kojima su i ranjeni ukrajinski vojnici, izbacuje na ulicu.

"Ukrajinske vojne jedinice nastavljaju da koriste medicinsku infrastrukturu za raspoređivanje teškog naoružanja", rekao je on navodeći da su ukrajinski vojnici izbačeni iz vojne bolnice u gradu Konstantinovka u Donjeckoj Narodnoj Reepublici i iz bolnice u ulici Pobede u Zaporožju gde su razmeštena ukrajinska oklopna vozila i artiljerija. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa