Evropa

Medvedev tvrdi da Milanoviću preti odmazda Kijeva zbog stavova o Ukrajini i Rusiji

Komentari

Autor: Tanjug

03/05/2022

-

17:53

Medvedev tvrdi da Milanoviću preti odmazda Kijeva zbog stavova o Ukrajini i Rusiji
Dmitrij Medvedev - Copyright Tanjug/AP/Yekaterina Shtukina, Sputnik

veličina teksta

Aa Aa

Zamenik predsednika Saveta za nacionalnu bezbednost Rusije, Dmitrij Medvedev poručio je hrvatskom predsedniku Zoranu Milanoviću da mu uskoro preti odmazda Kijeva, zbog njegovih stavova o Ukrajini i Rusiji.

"O novim neprijateljima Ukrajine", stoji u naslovu poruke bivšeg ruskog premijera na njegovom nalogu na Telegramu.

Medvedev piše i da "Ukrajina sve više bez ceremonije seda na vrat evropskih sponzora" i da se "Amerikanci još boje".

"Jasno je da je uvek malo oružja, plaćenika i novca. Pohlepni evropski čelnici ne žele da izdvoje pravu cifru. Ne cene Trg koji stoji na čelu borbe protiv tiranije ruskog sveta. Sada se evropski čelnici dodaju na popise zabrane na internet stranici Mirotvorac. Tamo su stigli zvaničnici poput hrvatskog predsednika Zorana Milanovića i mađarskog premijera Viktora Orbana. Kao što siročad ne shvataju svoju sreću, ne vole Ukrajinu u punoj snazi. Izvolite, sada ste naši neprijatelji! Patite!" piše Medvedev, preno je hrvatski portal Index.

Medvedev piše i o "odmazdi Kijeva".

"Takvom će brzinom uskoro, upravo u evropskim prestonicima, ukrajinski nacisti lično izvršiti represiju protiv nepoželjnih gazda i 'odvojiti jaganjce od jaraca'. Iz tog razloga predsednici i premijeri Francuske, Nemačke, Italije i ostalih - oprez. I vi ste sumnjivi", zaključuje Medvedev.

Mirotvorac je baza podataka ekstremističke ukrajinske internet stranice na kojoj je nedavno završio i Milanović, a on je tamo optužen za "humanitarnu agresiju na Ukrajinu, pomaganje ruske agresije, distribuciju ruske propagande i podržavanje i opravdavanje ruske agresije na Ukrajinu", navodi hrvatski portal.

Komentari (0)

Evropa