Evropa

Poljski ministar izrazio žaljenje zbog napada na ruskog ambasadora: "Incident nije smeo da se dogodi"

Komentari

Autor: Tanjug

09/05/2022

-

17:57

Poljski ministar izrazio žaljenje zbog napada na ruskog ambasadora: "Incident nije smeo da se dogodi"
Poljski ministar izrazio žaljenje zbog napada na ruskog ambasadora: "Incident nije smeo da se dogodi" - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Poljski ministar spoljnih poslova Zbignjev Rau, koji je i aktuelni predsedavajući Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), izrazio je žaljenje zbog napada na ambasadora Rusije u Poljskoj.

"Ono što se dogodilo danas tokom ceremonije polaganja venaca na grobove sovjetskih vojnika je incident koji nije smeo da se dogodi i nesumnjivo je za žaljenje. Diplomate imaju posebnu zaštitu bez obzira na politiku vlada koje predstavljaju", rekao je Rau na konferenciji za novinare, prenosi TASS.

Ocenio je ovaj incident pogrešnim iako je, kako je kazao, "reč o ambasadoru zemlje kao što je Rusija koja vodi agresivnu politiku prema svojim susedima".

Ambasador Rusije u Poljskoj Sergej Andrejev poliven je danas crvenom bojom kada je pokušao da položi venac na groblje sovjetskih vojnika u Varšavi, javlja dopisnik RIA Novosti.

Agencija RIA Novosti prenosi da su Poljaci i Ukrajinci preprečili put ambasadoru i vređali ga, pa je on nakon incidenta morao da napusti groblje u pratnji policije.

RIA Novosti dodaje da je oskrnavljeno memorijalno groblje sovjetskih vojnika u Varšavi.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Klaker

09.05.2022 21:53

Sramota je što se ovo radi, ali mnogi danas misle da bi Putina, Lavrova, Šojgua, Kadirova i naravno tetku Zaharovu trebalo politi katranom i uvaljati u perje i prošetati razrušenim Mariupoljem. To bi valjda smirilo duhove, jel da?!

Evropa