Evropa

Dubai krade "Oktoberfest"? Posle drugog otkazivanja festivala novi udarac za Nemce

Komentari

Autor: Euronews

07/05/2021

-

16:26

Dubai krade "Oktoberfest"? Posle drugog otkazivanja festivala novi udarac za Nemce
Dubai krade "Oktoberfest"? Posle drugog otkazivanja festivala novi udarac za Nemce - Copyright Tanjug AP/Matthias Schrader

veličina teksta

Aa Aa

U medije je procurela vest o mogućem premeštanju "Oktobarfesta" u Dubai. Informacija potiče od Čarlsa Bluma, koji je na čelu Berlinskog božićnog vašara, i jedan je od organizatora ovog događaja u Dubaiju.

Kako je rekao medijima, vlasti Dubaija su već dale zeleno svetlo za održavanje "Oktobarfesta", koji je, inače, u Nemačkoj otkazan drugu godinu zaredom.

U saopštenju grada Minhena stoji da je "Oktobarfest originalni gradski proizvod, i da može da se održava samo u Minhenu", a dodali su još i da se događaj u Dubaiju ne održava "ni uz pomoć, ni uz podršku grada Minhena". 

To, izgleda, ne smeta brojnim nemačkim pivarama i drugima koji inače učestvuju na ovakvim festivalima.

Naime, za sada je potvrđeno da će na replici "Oktobarfesta" u Dubaiju, koja počinje 7. oktobra, biti čak 620 učesnika – što pivara, što drugih koji od festivala prihoduju.

Šta će sve biti na festivalu u Dubaiju

Tanjug AP/Matthias Schrader

 

Očekuje se da će "Oktobarfest" u Dubaiju imati nekoliko karakteristika koje ga odvajaju od originala, a to uključuje i 32 šatora, ogromnu vrtešku i najavljeni "najduži pivski šank na svetu".

Biće tu i čitava plejada poznatih ličnosti, poput Arnolda Švarcenegera, Pamele Anderson, Lotara Mateusa i Stivena Sigala.

Najavljeno je i da će gosti morati autobusima da se prevoze od hotela do festivala, kako bi se ispoštovali lokalni običaji. 

Komentari (0)

Evropa