Evropa

Protest na crvenom tepihu: "129 ubistava žena od poslednjeg Kanskog festivala"

Komentari

Autor: Tanjug

22/05/2022

-

22:25

Protest na crvenom tepihu: "129 ubistava žena od poslednjeg Kanskog festivala"
Protest na crvenom tepihu: "129 ubistava žena od poslednjeg Kanskog festivala" - Copyright Tanjug AP/Petros Giannakouris

veličina teksta

Aa Aa

Grupa žena održala je danas na crvenom tepihu Kanskog filmskog festivala protest protiv porodičnog nasilja i ubistva žena.

Tokom premijere filma Alija Abasija "Holy Spider", žene su nosile baklje sa crnim dimom držeći pesnice u vazduhu i raširile transparent na kojem je pisalo "129 ubistava žena od poslednjeg Kanskog festivala" što, kako prenosi ''Independent'', verovatno ukazuje na broj žrtava porodičnog nasilja u Francuskoj.

Tanjug AP/Petros Giannakouris

 

Na video-snimku protesta koji se pojavio na društvenim mrežama, vidi se kako pripadnici obezbeđenja posmatraju protest i ne intervenišu, navodi ''Independent''.

 

 

Abasijev film govori o novinarki koja istražuje serijskog ubicu seksualnih radnica u iranskom gradu Mašhadu.

Inače, ovo je drugi protest na Kanskom festivalu pošto se u petak pred premijeru filma Džordža Milera "Tri hiljade godina čežnje" iznenada tokom defilea na crvenom tepihu pojavila neidentifikovana žena, koja je pocepala odeću i otkrila poruku "prestanite da nas silujete" ispisanu na bojama ukrajinske zastavee..

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa