Evropa

"Šokirana sam tvrdnjama policije": Žena osumnjičena da je naručila ubistvo supruga u Ukrajini o teškim optužbama

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

16/06/2021

-

12:42

"Šokirana sam tvrdnjama policije": Žena osumnjičena da je naručila ubistvo supruga u Ukrajini o teškim optužbama
"Šokirana sam tvrdnjama policije": Žena osumnjičena da je naručila ubistvo supruga u Ukrajini o teškim optužbama - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Žena koju su ukrajinski organi reda osumnjičili da je zajedno sa bratom planirala ubistvo supruga, kaže da je šokirana tvrdnjama policije u Ukrajini.

"Potpuno smo iznenađeni i šokirani, nalazimo se u brakorazvodnoj parnici već dve godine. Sa njim ne živim godinu dana. Trenutno je pod merama zbog nasilja u porodici i trebalo bi da viđa maloletno dete u kontrolisanim uslovima", rekla je ona gostujući na jutarnjem programu televizije Hepi.

Kako je dodala, protiv supruga je podnela krivičnu prijavu za nasilje u porodici.

"Bio je nasilan prema maloletnom detetu prošle godine, dok smo bili na godišnjem odmoru u Hrvatskoj, i ja sam to prijavila. On je brzo napustio godišnji odmor i dao mi saglasnost da idem sa detetom na odmor u Crnu Goru, a potom podneo lažnu prijavu da je dete oteto. Želim samo da se razvedem, ništa drugo", dodala je.

Sprečeno ubistvo srpskog biznismena u Ukrajini, supruga osumnjičena da je naručila zločin

Kako kaže, 27. juna bi trebalo da se pojavi u Kijevu da da izjavu o poslovima svog supruga, koji se, prema njenim izjavama, tereti za pranje novca.

Tužilaštvo: Planirali da otmu i ubiju srpskog državljanina

Podsetimo, juče je ukrajinski Interfaks preneo da su bezbednosne snage u Ukrajini simulirale otmicu, kako bi sprečile otmicu srpskog državljanina kome je supruga želela da uzme imovinu vrednu više od šest miliona evra pre razvoda.

"Prema podacima iz istrage, krajem 2020. godine, supruga žrtve i njen brat, uključujući državljanina Ukrajine, odlučili su da kidnapuju i ubiju državljanina Republike Srbije u Ukrajini, gde se bavio poslom, kako bi zadržali njegovu imovinu u ukupnom iznosu većem od šest miliona evra. Biznismen je nameravao da se razvede od žene i uskrati joj finansije, pa su ona i njen brat planirali da se reše njenog muža - da ga otmu, prisile ga da potpiše potrebna dokumenta i ubiju ga", saopštilo je ukrajinsko tužilaštvo.

Kako se navodi, žena je angažovala Ukrajinca koji privremeno živi u inostranstvu, da organizuje ubistvo.

Navodno, za ovo mu je obećala stan u Moskvi vredan dva miliona evra.

Komentari (0)

Evropa