Evropa

Makron poklanja rasnog konja kraljici Elizabeti povodom jubileja

Komentari

Autor: Tanjug

02/06/2022

-

20:35

Makron poklanja rasnog konja kraljici Elizabeti povodom jubileja
Makron poklanja rasnog konja kraljici Elizabeti povodom jubileja - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Francuski predsednik Emanuel Makron pokloniće jednog od svojih rasnih konja britanskoj kraljici Elizabeti povodom obeležavanja njenih 70 godina na tronu, saopštili su danas Makronova kancelarija i britanska ambasada u Parizu.

Devedesetšestogodišnja kraljica, poznata po svojoj ljubavi prema konjima, dobiće sedmogodišnje grlo, koje je otpratilo Makrona niz Jelisejska polja u Parizu prošlog meseca na njegovoj zvaničnoj ceremoniji proglašenja za predsednika, prenosi Rojters.

Dodaje se da je Elizabeta jahala konje u većem delu svog života, strastveni je obožavalac konjičkih trka, a i godinama je posedovala mnogo rasnih trkačkih grla.

Navodi se da će u okviru proslave njenog jubileja članovi kraljevske porodice u subotu prisustvovati trci u Epsom derbiju.

Britanija je danas započela četvorodnevno slavlje kako bi proslavila Elizabetinih 70 godina na prestolu, što je duže od bilo koga od njenih prethodnika.

Makron je ranije odao počast kraljici jer je dala doprinos stabilnosti u vreme rata i dubokih promena u društvu.

On je svojevremeno takođe poklonio punokrvnog konja predsedniku Si Ðinpingu 2018. godine, kada je bio u trodnevnoj državnoj poseti Kini.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa