Evropa

Džonson uoči glasanja o poverenju obećava novi razvojni plan i smanjenje poreza

Komentari

Autor: Tanjug

06/06/2022

-

18:40

Džonson uoči glasanja o poverenju obećava novi razvojni plan i smanjenje poreza
Boris Džonson - Copyright Tanjug AP/Jeff Mitchell /Pool Photo via AP

veličina teksta

Aa Aa

Britanski premijer Boris Džonson obećao je poslanicima novi ekonomski razvojni plan sledeće nedelje, rekao je izvor iz Konzervativne stranke nakon što se britanski lider obratio svojoj stranci uoči glasanja o poverenju u britanskog premijera kasnije tokom dana.

Neimenovani izvor je rekao da je Džonson, takođe, obećao da će smanjiti poreze ako ostane na funkciji i upozorio poslanike da se ne okreću jedni protiv drugih i zarobe stranku u scenario nalik na Dan mrmota, preneo je Rojters.

Britanski premijer Boris Džonson suočiće se kasnije danas sa glasanjem o poverenju koje su tražili poslanici vladajuće Konzervativne stranke, saopštio je predsedavajući Komiteta 1922, Grejem Brejdi.

On je naveo da je pređen prag od 15 odsto poslanika parlamentarne stranke koji traže glasanje o poverenju premijeru, zbog čega će ono biti organizovano već u toku dana.

"U skladu sa pravilima, danas će biti održano glasanje o poverenju od 18.00 do 20.00 časova. Glasovi će biti prebrojani odmah nakon toga. Saopštenje će biti objavljeno u dogledno vreme", poručio je Brejdi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa