Evropa

Sastanak Lajčaka i Eskobara, teme Zapadni Balkan i dijalog Beograda i Prištine

Komentari

Autor: Tanjug

17/06/2022

-

22:03

Sastanak Lajčaka i Eskobara, teme Zapadni Balkan i dijalog Beograda i Prištine
Sastanak Lajčaka i Eskobara, teme Zapadni Balkan i dijalog Beograda i Prištine - Copyright Tanjug/Sava Radovanović, rs.usembassy.gov

veličina teksta

Aa Aa

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je večeras da je razgovarao sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

"Drago mi je da sam se susreo sa gospodinom Eskobarom. Jedan drugog smo informisali o najnovijem razvoju događaja na Zapadnom Balkanu i dijalogom pod okriljem EU. Veoma sam zahvalan za snažnu i nedvosmislenu podršku Amerike mom radu", naveo je Lajčak na Tviteru.

Ranije danas, Lajčak je izjavio da je postignut napredak u dijalogu između Beograda i Prištine i da je urađeno mnogo toga, iako to nije toliko očigledno, ali da se glavni pregovarači sastaju svakog meseca u Briselu i razgovara se o nizu konkretnih pitanja.

"Razgovara se o više konkretnih pitanja, kao što je primena ranijih sporazuma koji su postignuti pre više godina, ali nisu implementirani. Razgovara se i o aktuelnim pitanjima kako bi se obezbedilo da ona ne postanu potencijalni problemi, a radimo i na sporazumu o budućoj normalizaciji odnosa", kazao je Lajčak u intervjuu za Euronews Albanija.

"Imaćemo još jedan sastanak između glavnih pregovarača naredne sedmice. Nadam se da ćemo moći da objavimo veoma značajan sporazum, a nadam se takođe da će doći do sastanka dvojice lidera u Briselu na najvisem političkom nivou pre letnjeih odmora", dodao je on.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa