Politika

Lajčak: Brisel radi na susretu Vučića i Kurtija, sastanak pre letnjih odmora

Komentari

Autor: Tanjug

16/06/2022

-

23:25

Lajčak: Brisel radi na susretu Vučića i Kurtija, sastanak pre letnjih odmora
Lajčak: Brisel radi na susretu Vučića i Kurtija, sastanak pre letnjih odmora - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić, Euronews/Vladislav Ćup, profimedia, Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je danas da se u Briselu radi na organizovanju sastanka predstavnika dve strane na najvišem političkom nivou.

Lajčak, koji prisustvuje Prespanskom forumu, dodao je u intervjuu za TV21 da "očekuje da do susreta predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija dođe uskoro, pre letnjih odmora".

Lajčak je naveo da se sada radi na implementaciji ranije postignutih sporazuma usmerenih na rešavanje aktuelnih problema i oblikovanje budućih odnosa Beograda i Prištine.

"Druga stvar na kojoj radimo je rešavanje tekućih pitanja, kao što je problem nastao oko registarskih oznaka što je izazvalo ozbiljnu krizu u septembru. Želimo da obezbedimo da ne dođe do tenzija koje nikome nisu potrebne. Kao treće i najvažnije je oblikovanje budućih odnosa Srbije i Kosova i njihova normalizacija", istakao je Lajčak.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija