Politika

Vučić sa Lajčakom: Ispunjavanje obaveza iz Briselskog sporazuma ostaje ključno

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/06/2022

-

13:56

Vučić sa Lajčakom: Ispunjavanje obaveza iz Briselskog sporazuma ostaje ključno
Vučić sa Lajčakom: Ispunjavanje obaveza iz Briselskog sporazuma ostaje ključno - Copyright Instagram.com/buducnostsrbije

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovaro je u Bratislavi sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom. Kako je objavljeno na instagram profilu "buducnostsrbijeav", oni su imali "otvoren i iskren razgovor o situaciji u regionu, kao i o svim temama od interesa i cilju konstruktivnog nastavka dijaloga sa Prištinom".

"Analizirali smo postignuto i saglasili se da ispunjavanje obaveza iz Briselskog sporazuma i dalje ostaje ključna poruka za svaki dalji razgovor", naveo je Vučić.

Kako je dodao, ponovio je punu posvećenost Republike Srbije nastavku tog procesa i nastojanjima da se dođe do kompromisnog rešenja u cilju stvaranja boljih odnosa između Srba i Albanaca.

"Saglasili smo se da je regionalna saradnja, uz očuvanje mira i stabilnosti, jedini pravi put za napredak zemalja Zapadnog Balkana", Istakao je predsednik Srbije.

Sastanak s Bilčikom

Vučić u Bratislavi učestvuje na Globsec 2022 forumu, a u niyu susreta sastao se i sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom.

"Konstruktivna razmena mišljenja sa Vladimirom Bilčikom, o evropskom putu Srbije, aktuelnoj situaciji i regionalnim pitanjima", naveo je Vučić na instagram profilu "Budućnostsrbije".

Predsednik je ponovio da Srbija nastavlja sa posvećenim radom na sprovođenju reformi, a posebno na unapređenju vladavine prava i jačanja poverenja u institucije, što je od izuzetnog značaja u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji.

"Posebno sam istakao spremnost i volju da saslušam sve argumentovane predloge koji bi ubrzali proces pregovora o članstvu, što je u skladu sa strateškim izborom naše zemlje za pristupanje Evropskoj uniji", dodao je Vučić.

Komentari (0)

Srbija