Evropa

Lavrov: Status kandidata za članstvo u EU koje je dobila Ukrajina nije rizik za Rusiju

Komentari

Autor: Tanjug

24/06/2022

-

15:03

Lavrov: Status kandidata za članstvo u EU koje je dobila Ukrajina nije rizik za Rusiju
Sergej Lavrov - Copyright Tanjug/AP/Burhan Ozbilici

veličina teksta

Aa Aa

Rusija sebe ne smatra ugroženom zbog činjenice da su Ukrajina i Moldavija dobile status kandidata za pristupanje Evropskoj uniji, rekao je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

"Naša pozicija je uvek bila takva da Evropska unija nije politički blok, za razliku od NATO. Razvoj njenih odnosa sa bilo kojom zemljom koja to želi ne predstavlja nikakvu pretnju ni rizike za nas", rekao je Lavrov na konferenciji za novinare sa azerbejdžanskim kolegom Džejhunom Bajramovim, prenosi TASS.

Lavrov je dodao da će Rusija realno posmatrati ponašanje EU i pratiti realne korake koje ona preduzima i "kako se ponašaju zemlje kandidati: da li poštuju te zahteve ili još uvek pokušavaju da pokažu svoju nezavisnost".

Evropski savet juče je na samitu u Briselu odobrio status kandidata za Ukrajinu i Moldaviju. Lavrov je istovremeno optužio EU i NATO da prave koaliciju protiv Moskve.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Megido

24.06.2022 15:52

Zar naivni političari zaista misle da se ove svetske turbulencije i vojno-politički savezi koji niču kao gljive posle kiše, dešavaju spontano? Sve je to odavno prorečeno i čekalo je svoje vreme da dođe na red za ispunjenje. Biblija je jasno dala do znanja da Satana šalje demone vladarima celog sveta da ih okupe za rat, ne jednih protiv drugih kako mnogi naivno misle, već za sveti Božji rat Armagedon u kome će biti uništene sve ljudske vladavine i kompletan političko-ekonomski sistem ovog ljudskog društva. Njemu otkucavaju poslednji trenuci, kao pacijentu na aparatima, koga će budući da je uzaludno održavati ga tako na životu, uskoro da isključe za sva vremena.

Evropa