Evropa

Osumnjičeni za pucnjavu u Oslu odbio da objasni postupke

Komentari

Autor: Tanjug

27/06/2022

-

07:35

Osumnjičeni za pucnjavu u Oslu odbio da objasni postupke
Osumnjičeni za pucnjavu u Oslu odbio da objasni postupke - Copyright Tanjug AP/Hakon Mosvold Larsen/NTB Scanpix via AP

veličina teksta

Aa Aa

Osumnjičeni za masovnu pucnjavu u Oslu na dan održavanja parade ponosa LGBTQ u kojoj su dve osobe ubijene, a više od 20 ranjeno odbio je da objasni istražiteljima svoje postupke i on će ostati naredne četiri nedelje u pritvoru, saopštili su danas policija i njegov advokat.

Osumnjičeni (42), koga su vlasti opisale kao državljanina Norveške poreklom iz Irana, uhapšen je ubrzo nakon pucnjave u subotu, u četvrti poznatoj po noćnom životu u Oslu, što je norveška bezbednosna služba nazvala "islamističkim terorističkim aktom".

On je zadržan u pritvoru pod sumnjom da je počinio dela ubistvo, pokušaj ubistva i terorizam., a norveški mediji identifikovali su ga kao Zaniara Matapura. Iz policije u Oslu kažu da su pokušali da i u subotu i u nedelju ispitaju osumnjičenog, ali bez uspeha.

Advokat osumnjičenog, Džon Kristijan Elden naveo je za AP da je njegov klijent odbio da se njegova izjava snimi, osim ako policija ne objavi ceo snimak u javnosti "bez vremenskog odlaganja kako izjava ne bi bila cenzurisana ili izmanipulisana".

Elden je ranije rekao da njegov klijent nije negirao da je pucao, ali nije otkrio motiv. On je dodao da se Matapur nije usprotivio tome da ostane u pritvoru četiri nedelje tako da se neće pojaviti na sudu u poneđeljak.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa