Evropa

Četvrti dan potrage za dvadesetosmogodišnjim Makedoncem na Halkidikiju

Komentari

Autor: protothema, ekatimerini, T.T.

12/07/2022

-

08:47

Četvrti dan potrage za dvadesetosmogodišnjim Makedoncem na Halkidikiju
Četvrti dan potrage za dvadesetosmogodišnjim Makedoncem na Halkidikiju - Copyright AP Photo/Thanassis Stavrakis

veličina teksta

Aa Aa

Četvrti dan traje potraga za dvadesetosmogodišnjim turistom iz Severne Makedonije, koji se vodi kao nestao od prošle subote popodne kada su ga odnele jake morske struje na plaži Miti u Posidiju na Halkidikiju.

U akciji od jutra učetvuju tri plovila i četiri patrolna Obalske straže, kao i grupe dobrovoljaca, dok se tokom dana očekuje da se potrazi pridruži i letelica korpusa.

Uslovi u ovom delu obale su danas povoljniji u odnosu na prethodna 24 sata kada su duvali vetrovi do jačine sedam bofora.

Prethodno je sinoć pronađen još jedan od trojice prijatelja iz Severne Makedonije, koji su nestali nakon što su, posle rođendanske proslave, ušli u more na plaži Miti, ne obazirući se na jak vetar i talase.

Podsetimo, prvi Makedonac spasen je nedaleko od obale, a drugi tek nakon 19 sati provedenih u moru. Njega je, naime, pronašao teretni brod koji je plovio pod zastavom Gibralatra i njegovo zdravstveno stanje je dobro.

Gradonačelnica Kasandre Anastasija Halkija rekla je za solunski portal da je pronađeni državljanin Severne Makedonije najverovatnije preživeo 19 sati u moru zahvaljujući dobroj kondiciji i smirenosti, ali i lopti koju je našao u moru.

Grčki Ekatimerini objavio je u subotu da su Obalsku stražu obavestili kupači koji su videli kako jake morske struje nose trojicu mladića.

Lokalno stanovništvo poznaje ovo mesto i izbegava ga, ali ne i neki od turista, rekli su meštani grčkim medijima i dodali da najverovatnije zbog severozapadnih vetrova kupači nisu mogli da doplivaju nazad na obalu.

Komentari (0)

Evropa