Evropa

Završena obdukcija posade Antonova, Grci u strahu da se municija rasula u krugu od 500 metara

Komentari

Autor: Voria.gr

23/07/2022

-

15:13

Završena obdukcija posade Antonova, Grci u strahu da se municija rasula u krugu od 500 metara
Kavala - Copyright Tanjug/AP Photo/Giannis Papanikos

veličina teksta

Aa Aa

Teške telesne povrede sa frakturama i rupturama više organa utvrđene su kod osam članova posade Antonova koji se srušio 16. juna na poljima pored Paleohorija u Kavali.

Rezultati obdukcije izvršene u Službi sudske medicine u Trakiji, pokazuju da su lica imala teške telesne povrede sa prelomima lobanje, grudnog koša, gornjih i donjih ekstremiteta, stomaka i rebara. Članovi posade umrli su od unutrašnjeg krvarenja.

Kako prenosi Voria.gr, medicinski islednik Trakije Nikolaos Kifnidis, koji je radio obdukcije kaže da je reč o muškarcima ukrajinskog porekla, starosti od približno 35 do 50 godina. Tela nisu stradala u požaru jer su se piloti katapultirali iz letelice pre nego što se ona zapalila. Kako kaže, njihove povrede odgovarale su onima koje obično imaju žrtve avionske nesreće.

Sada se čekaju rezultati toksikoloških ispitivanja na alkohol i droge, dok su otisci pristiju i uzorci tkiva već uzeti za DNK testove, čiji se rezultati uskoro iz laboratorije u Solunu.

Ukrajinski konzulat preuzeo je vraćanje tela u domovinu čim vlasti daju "zeleno svetlo".

Inače, pre nekoiko dana raspoređen je i vojni dron za mapiranje područja na kojem se srušio Antonov, u blizini Kavale, s ciljem da locira rasute mine. Od snažne eksplozije mine su se rasule u radijusu većem od 500 metara u oljima. Strahuje se da su neke od njih zatrpane zemljom i da se ne vide.

Opština Pangajo objavila je prošle nedelje saopštenje u kojem poziva građane koji se kreću u okolini mesta pada aviona, da odmah obaveste nadležne ako uoče municiju.

 

Komentari (0)

Evropa