Evropa

Češka policija "ferarijem" juri kriminalce, brže od 300 kilmetara na sat

Komentari

Autor: Tanjug

26/07/2022

-

11:06

Češka policija "ferarijem" juri kriminalce, brže od 300 kilmetara na sat
Češka policija "ferarijem" juri kriminalce, brže od 300 kilmetara na sat - Copyright Češka policija

veličina teksta

Aa Aa

Češka policija u borbi protiv kriminalaca počela je da koristi zaplenjena vozila, između ostalih i skupoceni "ferari".

"Ferari koristimo protiv najagresivnijih vozača na češkim autoputevima, ali i za zaustavljanje ukradenih vozila, ili nadziranje tjuning manifestacija", saopštio je portparol policije Jakub Vinčalek.

Među oko 900 zaplenjenih vozila "ferari", koji je sada dobio i oznake policije, nije i najskuplji automobil. Inače, on je bio u vlasništvu jednog kriminalca, kojem je oduzet.

U Češkoj, prema navodima policije, godišnje se održava oko 30 ilegalnih trka automobila.

Obične patrole policije ne mogu često da zaustave luksuzne automobile trkača, ali i kriminalaca, pa je doneta odluka da se policija dodatno opremi brzim vozilima, kao što je "ferari" koji može razviti brzinu veću od 300 kilometara na čas.

Prilagođavanje "ferarija" policijskim potrebama koštalo je manje nego što bi bila kupovina nove "škode skala", koju uobičajeno koristi saobraćajna policija.

"Ferari" se nalazio deset godina na parkingu policije, pre nego što je prefarban, opremljen video sistemom, radio vezom, policijskom signalizacijom. Policajci koji upravljaju "ferarijem" posebno su za to obučeni, saopšteno je iz policije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa