Evropa

Dramatična završnica TV debate Tras-Sunak: Voditeljka se onesvestila

Komentari

Autor: Tanjug

26/07/2022

-

23:50

Dramatična završnica TV debate Tras-Sunak: Voditeljka se onesvestila
Riši Sunak i Liz Tras - Copyright Tanjug/AP/Dominic Lipinski/PA

veličina teksta

Aa Aa

TV debata dvoje kandidata koji se bore da naslede Borisa Džonsona na mestu premijera emitovana uživo dramatično se završila kada se voditeljka Kejt Mek Ken onesvestila.

Ministarka spoljnih poslova Liz Tras, favorit kladioničara za pobedu na izborima za čelnika Konzervativne stranke i bivši ministar finansija Riši Sunak oko 30 minuta su se prepirali oko svojih političkih planova kada se u studiju začuo glasan tresak, prenosi Rojters.

Dok je kamera bila na Trasovoj, voditeljka Kejt Mek Ken se onesvestila, potom je ministarka spoljnih poslova stavila ruke na lice i uzviknula "o, moj Bože", nakon čega je prekinuto emitovanje uz poruku iz studija da se voditeljka onesvestila.

"Iako je Kejt dobro, lekarski savet je mišljenja da ne bi trebalo da nastavimo sa debatom. Izvinjavamo se našim gledaocima i slušaocima", objavila je Talk TV na svom Tviter nalogu.

Tras i Sunak su kasnije poslali lične poruke voditeljki i poželeli joj brz oporavak.

"Sa olakšanjem čujem da je Kejt Mek Ken bolje. Zaista mi je žao što je tako dobra debata morala da se završi", rekla je Liz Tras.

Pre kraja debate Liz Tras i Riši Sunak su se ponovo sukobili oko svoje poreske politike, planova potrošnje i onoga što nameravaju da učine a prekinu krizu izazvani porastom troškova života, a njihovo nadmetanje za položaj premijera postaje sve neprijateljskije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa