Evropa

Ugašen šumski požar u Berlinu, ali je situacija i dalje opasna

Komentari

Autor: Tanjug

06/08/2022

-

13:37

Ugašen šumski požar u Berlinu, ali je situacija i dalje opasna
Tanjug/AP/Christophe Gateau - Copyright Tanjug/AP/Christophe Gateau

veličina teksta

Aa Aa

Šumski požar u Berlinu, koji se širio na šumu Grunevald sa poligona za uništavanje eksploziva, ugašen je, ali je situacija i dalje opasna.

Uz pomoć oklopnih vozila vatrogasci, policija i vojska, uspeli su da dopru do poligona i ustanove da na tom mestu više nema žarišta požara. Međutim, tlo je na pojedinim mestima i dalje vrelo i to do 700 stepeni, saopštila je policija.

Da bi se smanjila opasnost od daljih eksplozija uskladištenih bombi i pirotehničkih sredstava, tlo se hladi vodom. Na poligonu je ustanovljeno da su dve bombe iz Drugog svetskog rata, teške po 250 kilograma, ispale iz svojih držača.

One nisu eksplodirale, ali su veoma tople, pa moraju da se hlade. Vatrogasci i specijalna firma sa oklopnim vozilima za gašenje požara trenutno deluju na poligonu, ali je to opasno, pošto na njemu ima mnogo zaplenjenih pirotehničkih sredstava i otkrivenih bombi, koje su donete da bi se kontrolisano uništavale.

Zbog brojnih eksploziva, i stalnih detonacija, vatrogasci su požar morali da gase sa velike udaljenosti od 1.000 metara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa