Evropa

Papa se sastao sa grupom transrodnih osoba

Komentari

Autor: Tanjug

11/08/2022

-

16:17

Papa se sastao sa grupom transrodnih osoba
Papa Franja - Copyright Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini

veličina teksta

Aa Aa

Papa Franja sastao se sa četvrtom grupom transrodnih osoba koje su našle utočište u rimskoj crkvi, izvestio je danas vatikanski list "Oservatore Romano".

List navodi da se susret dogodio juče na marginama papine nedeljne audijencije, preneo je AP. Sestra Ženevjev Žaningros i sveštenik Andrea Konokija izjavili su da je papin doček gostima doneo nadu.

Zajednica Presvete Bezgrešne Device u naselju Torvajanica na periferiji Rima otvorila je svoja vrata za transrodne osobe tokom pandemije koronavirusa. Papa Franja se sastao sa nekima od njih 27. aprila, 22. juna i 3. avgusta, naveo je list.

Pojedini članovi LBGTQ zajednice hvale papa Franju zbog njegovog angažovanja. Kada su ga 2013. pitali da kaže nešto o navodnom gej svešteniku, upitao je "ko je on da sudi".

Papa Franja se sastajao pojedinačno i sa grupama transrodnih osoba, ali se snažno protivio "teoriji roda" i nije promenio crkveno učenje koje smatra da je homoseksualno ponašanje "suštinski poremećeno".

Prethodne godine je dozvolio objavljivanje vatikanskog dokumenta u kojem se tvrdi da Katolička crkva ne može blagosloviti istopolne zajednice jer "Bog ne može blagosloviti greh".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa