Evropa

Incident u fabrici oružja u Albaniji: Državljani Rusije i jedan državljanin Ukrajine pokušali neovlašćeno da uđu

Komentari

Autor: Euronews Albanija

20/08/2022

-

23:56

Incident u fabrici oružja u Albaniji: Državljani Rusije i jedan državljanin Ukrajine pokušali neovlašćeno da uđu
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U fabrici oružja Gramšit dogodo se incinent oko 17.40 kada je na prostoru fabrike primećeno nedozvoljeno kretanje nepoznate osobe koja je pokušala da načini fotografije, prenosi Euronews Albanija.

Navodi da su oficiri koji su bili na straži najpre osobu upozorili da stane, ali je lice pokušalo da pobegne. Zahvaljujući brzoj reakciji dvojice službenika, osoba je brzo uhašena, ali je upotrebila himikaliju u vidu sprejai pokušala da pobegne.

Policija navodi da je uhapšena osoba državljanka Rusije stara 24 godine, dok su van fabrike primećene i uhapšene još dve osobe koje su bile u pratnji. Službe su ih identifikovale u vozilu "ševrolet"u kojem su bili S.T. (33) državljanin Rusije i F.A. (25) iz Ukrajine

Na licu mesta su i predstavnici Vojne policije i Odbrambeno-bezbednosne agencije. Dok su dvojica povređenih vojnika nakon prve medicinske pomoći prevezena u Tiranu na specijalizovanu medicinsku pomoć i van životne opasnosti su, ali pod nadzorom lekara.

"Top kanal" dodaje da je trojicu Rusa uhapsila policija, a za četvrtim se traga.

O incidentu je izvestio i Rojters, citirajući albansko ministarstvo odbrane, koje je saopštilo da su dvojica vojnika povređena dok su pokušala da zaustave dvojicu Rusa i jednog muškarca sa ukrajinskim državljanstvom da uđu u vojnu fabriku u centralnoj Albaniji.

"Vojnici koji su čuvali fabriku su odmah reagovali, ali tokom pokušaja da zaustave uljeze, dvojica vojnika su povređena. Njihovo stanje je stabilno", navodi se u saopštenju albanskog ministarstva. I ministarstvo je potvrdilo da su oni uhapšeni, a u toj fabrici su se nekada pravili ruski "kalašnjikovi".

Komentari (0)

Evropa