Evropa

Finska premijerka Sana Marin negativna na testu na drogu

Komentari

Autor: Tanjug

22/08/2022

-

19:04

Finska premijerka Sana Marin negativna na testu na drogu
Sana Marin - Copyright Tanjug/AP/Roni Rekomaa/Lehtikuva

veličina teksta

Aa Aa

Finska premijerka Sana Marin dobila je negativan rezultat testa na drogu koji je uradila nakon objavljivanja video snimka proslave na kojoj se zabavlja sa prijateljima, saopšteno je danas iz njenog kabineta.

Video snimci Sane Marin (36) sa prošlonedeljne zabave sa finskim džet šet ličnostima počeli su da kruže društvenim mrežama, a ubrzo ih je objavilo i nekoliko medija u Finskoj i u inostranstvu, prenosi Rojters.

Marin je prošle nedelje izjavila da je uznemirena zbog pojavljivanja videa sa privatne zabave na kojoj pleše, jer su ti snimci, kako je rekla bili namenjeni samo prijateljima.

Marin, koja je u decembru 2019. godine postala najmlađa premijerka na svetu, pristala je u petak da se testira na narkotike, rekavši da se nikada nije drogirala i da nije videla da neko to radi na prošlonedeljnoj zabavi kojoj je i ona prisustvovala.

Liderka finskih Socijaldemokrata takođe je rekla da njena sposobnost da obavlja dužnosti premijerke u subotu uveče nije bila kompromitovana i da bi napustila zabavu u slučaju da je bilo neophodno da obavlja svoj posao.

Finska premijerka suočila se sa kritikom opozicionih partija, a jedan od lidera opozicije tražio je da ona uradi test na drogu, nakon što se pojavio pomenuti video snimak.

Drugi deo javnosti u Finskoj izrazio je podršku premijerki Sani Marin. U odbranu premijerke mnoge Finkinje postavljaju video snimke na društvenim mrežama na kojima plešu i označavaju ih sa "solidarnost sa Sanom". Finski ozbiljniji mediji okrenuli su se važnim stvarima, dok su veb stranice tabloida i dalje prepune navodnih detalja, tračeva, glasina, reakcija i spekulacija o ličnom životu i radu Sane Marin.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa