Evropa

Britiš ervejz od kraja oktobra do marta naredne godine ukida oko 10.000 letova

Komentari

Autor: FoNet

22/08/2022

-

20:33

Britiš ervejz od kraja oktobra do marta naredne godine ukida oko 10.000 letova
Tanjug/AP/Frank Augstein - Copyright Tanjug/AP/Frank Augstein

veličina teksta

Aa Aa

Najveći britanski aviopreoznik Britiš ervejz saopštio je danas da će od kraja oktobra do marta naredne godine ukinuti oko 10.000 letova na kratkim relacijama sa londonskog aerodroma Hitrou.

U saopštenju se navodi da je odluka doneta da bi tokom zime poremećaji u redu letenja bili svedeni na minimum, a dodaje se da će to uticati i na neke duge letove, preneo je BBC.

Britiš ervejz je saopštio da će se današnja odluka odnositi i na 629 povratnih letova, koliko ih je ukinuto u periodu o kraja oktobra do marta.

Ukidanje velikog broja letova bilo je neizbežno nakon što je Hitrou zbog nedostatka osoblja ograničio broj putnika na dnevnom nivou na 100.000.

Svi evropski aerodromi su na vrhuncu pandemije kovida otpustili veliki broj radnika, a posle ukidanja restrikcija imaju velike probleme da ponovo zaposle dovoljno osoblja.

Hitrou se teško nosi sa sve većim brojem putnika, a problemi sa njegovim sistemima za rukovanje prtljagom prouzrokovali su duga kašnjenja u vraćanju prtljaga koji nije bio ukrcan u avione.

Putnicima koji su pogođeni promenama biće ponuđeni alternativni letovi sa Britiš ervejzom ili nekom drugom kompanijom ili povraćaj novca, navodi se u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa