Evropa

Štrajkovi kontrole leta i zaposlenih u avio kompanijama u Italiji, otkazano na stotine letova

Komentari

Autor: Tanjug

17/07/2022

-

21:33

Štrajkovi kontrole leta i zaposlenih u avio kompanijama u Italiji, otkazano na stotine letova
Štrajkovi kontrole leta i zaposlenih u avio kompanijama u Italiji, otkazano na stotine letova - Copyright Twitter.com/@VecinaTiha, Twitter.com/@Sunkissbeach12

veličina teksta

Aa Aa

Nekoliko stotina letova otkazano je u Italiji, u jeku putovanja na odmor, zbog četvoročasovnih štrajkova zaposlenih u niskobudžetnim avio-kompanijama, kao i kontrolora leta.

Zvaničnik sindikata radnika u avio-saobraćaju Fabricio Kušito izjavio je za italijansku državnu televiziju da je ukinuto oko 500 letova i dodao da radnici avio-kompanija traže bolje plate, kao i poboljšane uslove rada, uključujući obroke u dugim smenama, prenosi AP.

Italijansko Ministarstvo saobraćaja saopštilo je da su radnici avio-kompanija Rajaner, Izidžet i Volotea stupili u štrajk u 14 časova po lokalnom vremenu, a kontrolori leta sat ranije.

U poređenju sa aerodromima u drugim zapadnoevropskim zemljama, na italijanskim aerodromima je ovog leta bilo manje problema zato što mnogi radnici avio-kompanija tokom epidemije kovida-19 nisu izgubili posao kao njihove kolege u drugim zemljama, već su primali državnu pomoć dok nisu radili, navodi AP.

Kada je ovog leta porasla potražnja za avionskim kartama, mnoge avio-kompanije i aerodromi nisu mogli dovoljno brzo da zaposle potreban broj radnika.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa