Evropa

Kralj Čarls Treći i ostala deca kraljice održali bdenje nad njenim odrom

Komentari

Autor: Tanjug

16/09/2022

-

23:00

Kralj Čarls Treći i ostala deca kraljice održali bdenje nad njenim odrom
Kralj Čarls Treći i ostala deca kraljice održali bdenje nad njenim odrom - Copyright Tanjug/Hannah McKay/Pool Photo via AP

veličina teksta

Aa Aa

Britanski kralj Čarls Treći i ostala deca kraljice Elizabete Druge održali su danas bdenje pored kovčega kraljice, koji je izložen u Vestminsterskoj dvorani dok traje odavanje pošte. Kralj Čarls Treći, princeza Ana i prinčevi Endrju i Edvard stajali su leđima okrenuti kovčegu kraljice, pognutih glava, prenosi AP.

Građani koji su satima čekali u redu kako bi odali poštu kraljici nastavili su da prolaze pored kovčega, dok je trajalo bdenje članova kraljevske porodice. Slično bdenje sutra će održati osmoro unuka kraljice Elizabete Druge.

Londonska policija saopštila je da će državna sahrana Elizabete Druge biti najveća bezbednosna operacija koju je ikada preduzela u trenutku kada se premijeri, predsednici i članovi kraljevskih porodica okupljaju da odaju poštu preminuloj britanskoj kraljici, prenosi Rojters.

Japanski car Naruhito, članovi kraljevskih porodica i šefovi država širom sveta, među kojima su američki predsednik Džozef Bajden i francuski predsednik Emanuel Makron potvrdili su da će prisustvovati kraljičinoj državnoj sahrani u ponedeljak u Vestiminsterskoj opatiji u Londonu, navodi britanska agencija.

„Mogu da potvrdim da će ovo biti najveća pojedinačna policijska operacija koju je Londonska policija ikada preduzela. Kao pojedinačni događaj, ovo je veće i od Olimpijskih igara 2012. i od platinastog jubilarnog vikenda “, saopštio je zamenik pomoćnika komesara policije Stjuart Kandi.

Londonska policija dobila je pojačanje od snaga širom zemlje, a u zaštiti bezbednosti učestvuju i pripadnici vojske i civilne zaštite.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa