Evropa

Kralj Čarls lll i princ Vilijam pozdravili ljude koji satima čekaju da prođu pored kovčega kraljice Elizabete

Komentari

Autor: Tanjug

17/09/2022

-

21:00

Kralj Čarls lll  i princ Vilijam pozdravili ljude koji satima čekaju da prođu pored kovčega kraljice Elizabete
Tanjug/AP/Aaron Chown/PA - Copyright Tanjug/AP/Aaron Chown/PA

veličina teksta

Aa Aa

Britanski Kralj Čarls Treći i njegov sin Vilijam rukovali su se i pozdravili ljude koji su  satima čekali u redu u centru Londona da prođu pored kovčega kraljice Elizabete Druge i odaju joj poštu, pitajući ih koliko dugo su tamo i da li im je dovoljno toplo.

Uz klicanje okupljenih "hip, hip, ura" i uzvike "Bože čuvaj kralja", Čarls i Vilijam su razgovarali sa građanima blizu Lambetovog mosta, dok su se približavali kraju nepreglednog reda ljudi, preneo je Rojters.

Tanjug/AP/Aaron Chown

 

Kraljičinih osmoro unučadi ušlo je u Vestminster hol i krenulo ka kovčegu svoje pokojne bake da bi održali bdenje.

Tu su bili princ Vilijam, princ Hari, princeze Betris i Evgenija, Zara Tindel i Piter Filips, ledi Luiz Vindzor i DŽejms vikont Severn.

Sinoć su kralj Čarls i ostala deca kraljice Elizabete Druge održali bdenje pored kovčega kraljice, koji je izložen u Vestminsterskoj dvorani u vreme dok je trajalo odavanje pošte.

Kralj Čarls Treći, princeza Ana i prinčevi Endrju i Edvard stajali su leđima okrenuti kovčegu kraljice, pognutih glava. Uoči državne sahrane u Vestminsterskoj opatiji u ponedeljak, svetski lideri su počeli da pristižu u britansku prestonicu.

Tanjug/AP/Aaron Chown

 

Kanadski premijer DŽastin Trudo i australijski premijer Entoni Albaneze bili su među zvaničnicima koji su danas odali poštu preminuloj britanskoj kraljici, dok se novozelandska premijerka DŽasinda Ardern naklonila kovčegu u petak. Očekuje se da će predsednik SAD Džozef Bajden odati poštu britanskoj kraljici sutra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa