Evropa

Pucnjava u školi u Rusiji: Ubijeno 13 osoba, među njima i sedmoro učenika, napadač izvršio samoubistvo

Komentari

Autor: Tanjug, BBC

26/09/2022

-

10:22

Pucnjava u školi u Rusiji: Ubijeno 13 osoba, među njima i sedmoro učenika, napadač izvršio samoubistvo
Pucnjava u školi u Rusiji: Ubijeno 13 osoba, među njima i sedmoro učenika, napadač izvršio samoubistvo - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U pucnjavi danas u školi u ruskom gradu Iževsku, ubijeno je 13 osoba, uključujući sedmoro učenika, a povređeno je 14 dece i sedmoro odraslih, najnoviji su podaci koje je saopštio Ruski istražni komitet.

Ruski mediji navode da je napadač izvršio samoubistvo. Lokalni zvaničnik Aleksandar Brečalov prethodno je saopštio je da je neidentifikovani muškarac ušao u školu broj 88 u Iževsku,  administrativnom centru Republike Udmurtije, i ubio čuvara.

Ruski mediji objavili su snimke na kojima se vide uspaničeni učenici i nastavnici unutar zgrade u kojoj se dogodila pucnjava.

Osoblje i učenici su evakuisani iz školskih zgrada. Za stradale u napadu najavljena je trodnevna žalost. Školu pohađaju 982 učenika, a u njoj radi 80 nastavnika.

 
 

 

 

Komentari (1)

Megido

26.09.2022 10:58

Putin je otvorio 'pandorinu kutiju' i nema nazad. Sve što radi obiće mu se kao bumerang o glavu, jer kako kaže stara izreka - ko šta seje to će i požnjeti. On je sejao vetar i požnjeće oluju gneva, dok ne ode u propast i zaborav. Nažalost, uvek strada nevin narod, naročito deca.

Evropa