Evropa

Grosi se sastao sa Putinom u Moskvi, glavna tema nuklearna elektrana u Zaporožju

Komentari

Autor: Tanjug

11/10/2022

-

18:39

Grosi se sastao sa Putinom u Moskvi, glavna tema nuklearna elektrana u Zaporožju
Rafael Grosi i Vladimir Putin - Copyright Tanjug/AP/Pavel Bednyakov, Sputnik, Kremlin

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin sastao se danas sa Generalnim direktorem Međunarodne agencije za atomsku energiju Rafaelom Marianom Grosijem i tom prilikom istakao da će rado razgovarati o svim pitanjima, uključujući i situaciju oko Zaporoške nuklearne elektrane.

"Veoma smo srećni što vas vidimo i rado ćemo razgovarati o svim pitanjima koja nas obostrano interesuju. Na primer, svega što se tiče situacije oko Zaporoške nuklearne elektrane“, rekao je Putin.

Putin je istakao da Moskva ostaje privržena neširenju vojnih nuklearnih tehnologija, prenosi TAS S.

"Uvek smo se zalagali da sve države imaju podjednak pristup prednostima civilne nuklearne energije. Istovremeno, verujemo kao i ranije, da se sve mora učiniti kako bi se ograničilo širenje vojnih nuklearnih tehnologija", izjavio je Putin.

Tanjug/AP/Pavel Bednyakov, Sputnik, Kremlin

 

Ruski predsednik je ocenio da politizaciju nuklearnih aktivnosti veoma opasna i pozvao na smirivanje takve retorike.

"Naravno, vidimo da danas postoje elementi preterane i opasne politizacije svega što je u vezi nuklearnih aktivnosti“, rekao je Putin.

Putin je dodao da se nada da će Grosi pomoći kako bi se smirila opasna retorika i nuklearna saradnja vrati u normalno stanje, uprkos svim turbulencijama i komplikovanim procesima koji se odvijaju na globalnoj sceni, prenela je ruska agencija.

Tanjug/AP/Pavel Bednyakov, Sputnik, Kremlin

 

Komentari (0)

Evropa