Evropa

Belgijsko tužilaštvo otvorilo istragu za ubistvo policajca "u terorističkom kontekstu"

Komentari

Autor: Tanjug

11/11/2022

-

15:31

Belgijsko tužilaštvo otvorilo istragu za ubistvo policajca "u terorističkom kontekstu"
Belgijsko tužilaštvo otvorilo istragu za ubistvo policajca "u terorističkom kontekstu" - Copyright Tanjug AP/Geert Vanden Wijngaert

veličina teksta

Aa Aa

Belgijsko tužilaštvo otvorilo je danas istragu protiv belgijskog državljanina Jasina M. (32), osumnjičenog za sinoćno ubistvo policajca u Briselu kada je još jedan pripadnik snaga bezbednosti povređen.

Tužilaštvo je saopštilo da je Jasin M. (32), poznat policiji od ranije po drugim prestupima zbog kojih je bio u pritvoru od 2013. do 2019. godine. Tužilaštvo je otvorilo istragu za ubistvo "u terorističkom kontekstu", a osumnjičenog će saslušati istražni sudija.

Osumnjičeni je nožem ubio policajca koji je upravljao policijskim vozilom u blizini Severne železničke stanice, a zatim je drugog policajca na mestu suvozača ranio u ruku, navelo je tužilaštvo.

Tanjug AP/Geert Vanden Wijngaert

 

Povređeni policajac je rekao da je napadač uzvikivao "Alahu Akbar". Posle dolaska pojačanja, policija je pucala u napadača i povredila ga. Jasin M. se nalazi na policijskoj listi "potencijalnih nasilnih ekstremista".

Istraga treba da utvrdi kako je došlo do napada, iako je osumnjičeni bio poznat policiji i pretio u policijskoj stanici u četvrtak ujutru, a zatim istog dana bio pušten sa psihijatrijske klinike, i pored toga što je on sam tražio psihološku negu.

Evropska komisija izrazila je saučešće porodici ubijenog policajca.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa