Evropa

Državljanka Srbije koja je povređena u Istanbulu u stabilnom stanju posle intervencije

Komentari

Autor: Tanjug

14/11/2022

-

08:55

Državljanka Srbije koja je povređena u Istanbulu u stabilnom stanju posle intervencije
Državljanka Srbije koja je povređena u Istanbulu u stabilnom stanju posle intervencije - Copyright Tanjug/AP/Can Ozer

veličina teksta

Aa Aa

Konzulka Srbije u Istanbulu Ivana Pejović, izjavila je da je državljanki Srbije, koja je povređena u eksploziji u Istanbulu, u bolnici urađena intervencija koja je protekla uspešno.

Pejović je rekla da je srpska državljanka sada u stabilnom stanju i da će ostati u bolnici. Njoj je povređena ruka i imala je strano telo u ramenu.

Konzulka je najavila da će danas otići do bolnice da se uveri da je povređena državljanka Srbije dobro i da vidi šta još konzulat može da uradi.

Pejović je navela da ju je jutros pozvao ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, kako bi se raspitao o zdravstvenom stanju povređene državljanke Srbije.

Dačić je juče rekao da je u eksploziji u Istanbulu ranjena srpska turistkinja Dragana Ristić iz Niša.

Pejović ističe da je, prema najnovijim informacijama turskih vlasti, u jučerašnjoj eksploziji na Trgu Taksim stradalo šest osoba, a 81 je teže i lakše povređeno.

Pejović: Poginuli turski državljani

"Svih šest poginulih su identifikovani i radi se o turskim državljanima. Od 81 povređenog lica, petoro se nalazi na intenzivnoj nezi, 50 je posle sanacija povreda upućeno na kućno lečenje, a ostali su zadržani u bolnicama", navela je Pejović.

Što se tiče naše državljanke, konzulka kaže da se ona u trenutku eksplozije zatekla u šetnji sa prijateljicama na Trgu Taksim, koji je jedan od najvećih atrakcija Istanbula.

Konzulka kaže da ju je kontaktirao veliki broj građana Srbije koji su sada u Istanbulu iz različitih razloga. Oni su bili zabrinuti, jer je ceo kvart oko Trga Taksim bio izolovan, ali Pejović ističe da nema razloga za brigu.

"Naši građani su me kontaktirali jer je su bili zabrinuti za svoju bezbednost i povratak, ali nema nikakvih problema. Ovog jutra u Istanbulu sve radi normalno, uključujući i aerodrom", poručila je konzulka Pejović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa