Evropa

Snažan zemljotres pogodio zapad Turske, više desetina osoba povređeno

Komentari

Autor: Tanjug

23/11/2022

-

07:50

Snažan zemljotres pogodio zapad Turske, više desetina osoba povređeno
Snažan zemljotres pogodio zapad Turske, više desetina osoba povređeno - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Snažan zemljotres jačine šest stepeni na Rihterovoj skali pogodio je rano jutros severozapad Turske, a prema dosadašnjim podacima nacionalne agencije za upravljanje vanrednim situacijama (AFAD) povređeno je 46 osoba.

profimedia

 

Ukupno 37 osoba je povređeno u pokrajini Dušče, gde je bio epicentar zemljotresa, dok su ostali povređeni u Istanbulu, Sakardži, Boluu i Zonguldaku, saopštio je AFAD. 

profimedia

 

Ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu rekao je da nema poginulih, javlja agencija Anadolija, Zemljotres jačine 5,9 stepeni Rihterove skale pogodio okrug Goljaka rano ujutro na dubini od 6,81 kilometar. 

profimedia

 

Potres se osetio i u Istanbulu i provincijama Bolu, Sakarja, Kočaeli, Bursi, Bilečik, i na području Izmira, a potres se osetio i u Ankari. Nakon snažnog zemljotresa zabeležena su ukupno 74 naknadna potresa Guverner Duščea Dževdet Ataj rekao je da će škole danas biti zatvorene.  

Komentari (1)

Megido

23.11.2022 10:52

Kako se stanje u svetu pogoršava, sve više nas trpi posledice prirodnih katastrofa kao što su zemljotresi, poplave, odroni, oluje, a u morskim krajevima i strašni cunamiji. A tu su i problemi koje je prouzrokovao čovek. Verovatno nam se čini da ozbiljni problemi koji već godinama potresaju svet, sada sve češće pogađaju i nas lično. Jer sve više i na ovim našim prostorima suočavamo se s nečim od sledećeg: oružanim sukobima, epidemijom, prirodnim katastrofama, siromaštvom, predrasudama, nasiljem i kriminalom. Kada ljudi dožive neku tragediju, normalno je da su šokirani i da se osećaju bespomoćno. Česta reakcija na traumatična iskustva je i emocionalna otupelost. Međutim, ako šok i emocionalna otupelost predugo traju, stvari mogu postati samo gore. Usred ovog haosa moramo odlučno delovati da bismo zaštitili i sačuvali svoje voljene, svoje zdravlje, imovinu i unutrašnji mir. Govoreći o znacima vremena poslednjih dana sveta kakvog poznajemo, Isus Hrist je rekao: "Ustaće narod na narod i kraljevstvo na kraljevstvo, i biće gladi i zemljotresa po raznim mestima. To će sve biti samo početak bolova" (Matej 24:7,8). Nikada kao dosad nije dolazio u pitanje opstanak same planete (Otkr. 11:18). Ipak Biblija je prorekla da će doći i vreme kada će Bog pretvoriti Zemlju u rajsko obitavalište srećnih i zadovoljnih muškaraca, žena i dece, koji više neće morati čak ni umirati. Prema svim pokazateljima, taj novi svet je sada veoma blizu (Otkr. 21:3,4).

Evropa