Evropa

Predsednik francuskog Senata: Jasna mi je i bliska dimenzija Zajednice srpskih opština

Komentari

Autor: Tanjug

24/11/2022

-

20:26

Predsednik francuskog Senata: Jasna mi je i bliska dimenzija Zajednice srpskih opština
Predsednik francuskog Senata: Jasna mi je i bliska dimenzija Zajednice srpskih opština - Copyright FoNet/Zoran Mrđa

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Senata Francuske Žerar Larše izjavio je da se zalaže za sprovođenje svega što je dogovoreno Briselskim sporazuma, te da mu je, kako je rekao, dimenzija Zajednice srpskih opština jasna i bliska.

Situacija na Kosovu koja je mogla da bude veoma dramatična je razrešena i svima je donela olakšanje, rekao je Larše. Larše je, inače, prvi predsednik Senata Francuske koji je posetio Srbiju.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom parlamenta Vladimirom Orlićem Larše je rekao da je sa kolegom razgovarao i o agresiji na Ukrajinu.

“Podsetili smo u kojoj meri su važni suverenitet i integritet nezavisnih zemalja i sa zadovoljstvom smo ustanovili i podsetili se da je Srbija glasali na istoj strani kao i Francuska u UN po ovom pitanju”, rekao je on.

Dodao je da je važno da se ne zaboravi da put kao miru vodi kroz poštovanje integriteta i suvereniteta nezavisnih zemalja.

Orlić je zahvalio Laršeu na tome što je rekao da je neophodna puna primena svih dogovora i sporazuma kada je reč o dijalogu sa Prištinom, te da je neohodno formiranje Zajednice srpskih opština bez ikakvih izgovora.

“Razgovarali smo i o teroru sa kojima se suočavaju Srbi sa KiM svakog dana, kao i o tome da ZSO čekamo 10 godina”, rekao je Orlić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa