Evropa

Dačić se susreo sa Makronom i Trudoom na Samitu Frankofonije

Komentari

Autor: Tanjug

19/11/2022

-

12:39

Dačić se susreo sa Makronom i Trudoom na Samitu Frankofonije
Dačić se susreo sa Makronom i Trudoom na Samitu Frankofonije - Copyright Instagram.com/ivica.dacic.rs

veličina teksta

Aa Aa

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić susreo se na marginama 18. Samita Frankofonije u Ðerbi sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, kao i sa premijerom kanade Džastinom Trudoom. 

Dačić je fotografije tih susreta objavio na instagram profilu ivica.dacic.rs.

"Uspeli smo da kratko razmenimo mišljenje o aktuelnim pitanjima važnim za bilateralne i regionalne odnose, ali i da se prisetimo njegove posete Beogradu", naveo je Dačić uz objavu o sastanku sa makronom.

"Multilateralni skupovi, kakav je Samit Frankofonije na kome učestvujem, a koji je u tuniskoj Ðerbi okupio najviše predstavnike frankofonog sveta i njihovih prijatelja, savršena su prilika za susrete sa svetskim zvanicnicima", napisao je Dačić.

On je dodao da je iskoristio kratak susret sa francuskim predsednikom Makronom ne samo za prijateljsko ćaskanje, već i da ga podseti na to koliko su neke teme važne i da Beograd očekuje podršku Francuske u obezbeđivanju mira i stabilnosti u regionu.

Dačić se potom susreo i sa kanadskim premijerom Džastinom Trudoom. Kako je naveo, sa njim je u kraćem prijateljskom razogovoru razmenio misljenje o aktuelnostima u bilateranim odnosima i o mogućnostima unapređenja tradicionalno dobre saradnje. 

"Bilo je vremena da se nakratko razmotri dalje unapređenje odnosa Srbije i Kanade", naveo je ministar spolnjih poslova. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa