Evropa

Švedska policija zaplenila oko 500 kilograma narkotika u Stokholmu

Komentari

Autor: Tanjug

01/12/2022

-

11:27

Švedska policija zaplenila oko 500 kilograma narkotika u Stokholmu
Švedska policija zaplenila oko 500 kilograma narkotika u Stokholmu - Copyright Tanjug AP/Johan Nilsson

veličina teksta

Aa Aa

Švedska policija saopštila je danas da je zaplenila oko 500 kilograma narkotika u Stokholmu, čija je ukupna ulična vrednost oko 7,6 miliona dolara.

Kako se navodi, trojica muškaraca uhapšena su pod sumnjom za teška krivična dela koja su vezana za drogu, racijom u Tirezu, južno od švedske prestonice, prenela je agencija AP.

Takođe, navodi se da je policija izvršila pretres kuće u drugom slučaju, a da je ta istraga dovela do adrese u Tirezu gde je pronađena velika količina narkotika u skladištu jedne stambene zgrade.

"Ovo je veoma velika zaplena", rekla je zamenica načelnika gradske policije u Stokholmu Suzan Vikland, koja je nazvala zaplenu 260 kilograma amfetamina najvećom zaplenom droge do sada u oblasti glavnog grada.

Prošlog meseca, policija u Stokholmu privela je 21 osobu i zaplenila kokain i kanabis, kao i sedam komada oružja. Vikland je rekla da je to rezultat "agresivnog rada tokom dužeg vremenskog perioda" i dodala da je trgovina drogom "velika i finansira ozbiljan organizovani kriminal".
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa