Evropa

Incident u Tirani tokom protesta: Beriša dobio udarac pesnicom u glavu, obezbeđenje ga pridržalo da ne padne (VIDEO)

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/12/2022

-

12:56

Incident u Tirani tokom protesta: Beriša dobio udarac pesnicom u glavu, obezbeđenje ga pridržalo da ne padne (VIDEO)
Incident u Tirani tokom protesta: Beriša dobio udarac pesnicom u glavu, obezbeđenje ga pridržalo da ne padne (VIDEO) - Copyright Tanjug/AP Photo/Franc Zhurda

veličina teksta

Aa Aa

Tokom Samita EU-Zapadni Balkan koji se održava u Tirani, lider opozicione Demokratske partije Albanije i bivši predsednik Albanije Salji Beriša ogranizovao je protest. Dok je kolona šetala Tiranom dogodio se incident, kada je Berišu u glavu pesnicom udario jedan od prolaznika.

Kako se vidi na snimku, Beriša je uz pristalice i stranačke kolege predvodio protestnu kolonu u Tirani, kada je nepoznati muškarac prišao i udario ga u glavu. Reagovalo je obezbeđenje Beriše, kao i okupljeni koji su napadača udarali.

Euronews

Beriša se od siline udarca zateturao unazad, ali ga je obezbeđenje pridržalo da ne padne na pod. Za sada nije poznato da li je Beriša zadobi teže povrede u ovom incidentu.

Kako navodi Euronews Albanija, napadač je 31-godišnji Gerti Šehu. On se nalazi u bolnici zbog zadobijenih povreda.

Beriša je nakon incidenta kazao: "Dole Edi Rama, dole kriminalci. Trijumfovaćemo, živela albanska opozicija". On je kazao da je protest protiv "režima zlikovaca i zločinaca".

Podsetimo, Beriša je protest najavio zbog toga što želi, kako je rekao, da pokaže da je premijer Albanije dobio krađom glasova. Ovaj skup policija nije odobrila.

Istakao je da Rama ima moć i "fotelju", zahvaljujući krađi glasova, švercu, narkoticima i da je državu izgradio na krađama nezamislivim za jednu evropsku državu. Istakao je da „Rama sedi tu kao premijer Albanije”, ali da je on i „glavni lopov” Albanije. Predsednik Partije slobode i doskorašnji predsednik Albanije Ilir Meta potvrdio je za albanske medije da će se Partija slobode pridružiti demonstracijama.

Podsetimo, prošle godine su u Tirani bili organizovani masovni protesti, koje predvodio Beriša, u znak protesta zbog toga što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravio u glavnom gradu Albanije i regionalne inicijative "Otvoreni Balkan". Tom prilikom bila je zapaljena srpska zastava.

Preporuka za vas

Beriša odgovorio Blinkenu: Objavi dokumente koje imaš protiv mene

Komentari (0)

Evropa