Evropa

Spasilačka misija na obalama Velike Britanije: Nasukao se brodić s migrantima, nastradale četiri osobe

Komentari

Autor: Tanjug

14/12/2022

-

10:43

Spasilačka misija na obalama Velike Britanije: Nasukao se brodić s migrantima, nastradale četiri osobe
Spasilačka misija na obalama Velike Britanije: Nasukao se brodić s migrantima, nastradale četiri osobe - Copyright Tanjug AP/Gareth Fuller/PA via AP

veličina teksta

Aa Aa

Mali brod koji je prevozio migrante, rano jutros nasukao se blizu jugoistočne obale Engleske kod Kenta, a kako je saopštila britanska vlada četiri osobe su poginule.

''Nakon koordinisane akcije potrage i spasavanja u kojoj su učestvovale obalska straža, francuska mornarica i vazdušna hitna pomoć sa žaljenjem potvrđujemo četiri smrtna slučaja nakon što se brod nasukao", navodi se u saopštenju.

Prema informacijama saradnika BBC-ja, koji se poziva na osobu blizu mesta dešavanja, 43 osobe su spašene, od toga 30 iz morskih talasa.

Mali brod se najverovatnije nasukao na obalu Dandženes oko četiri sata ujutru po srednjoevropskom vremenu, 48 kilometara zapadno od Dovera.

Spasilačka akcija je započela u ledenim vodama Engleske odmah nakon informacije o nesreći, a u akciju spasavanja se uključila i obalska straža, francuska mornarica i vazdušna ambulanta.

Mali čamci sa migrantima redovno pokušavaju da se preko kanala Lamanš iz Francuske domognu britanske obale.

Tanjug AP/Gareth Fuller/PA via AP

 

Više od 40.000 ljudi je ove godine je uspelo da savlada ovo opasno putovanje i stigne do Engleske, što predstavlja rekordan broj.

Počev od 2014, zabeleženo je da je 205 migranata poginulo ili nestalo u kanalu Lamanš.

Najveća nesreća ove vrste je zabeležena u novembru prošle godine, kada je stradalo 27 migranata.

 

Komentari (0)

Evropa