Evropa

Serijski ubica Čarls Sobraj stigao u Francusku iz Nepala: Policija veruje da je ubio više od 20 turista na "hipi stazi"

Komentari

Autor: Tanjug

24/12/2022

-

10:18

Serijski ubica Čarls Sobraj stigao u Francusku iz Nepala: Policija veruje da je ubio više od 20 turista na "hipi stazi"
Serijski ubica Čarls Sobraj stigao u Francusku iz Nepala: Policija veruje da je ubio više od 20 turista na "hipi stazi" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Osuđeni ubica Čarls Sobraj, za koga policija veruje da je ubio više od 20 zapadnih turista sedamdesetih i osamdesetih godina na "hipi stazi" kroz Aziju, stigao je danas u Francusku posle gotovo dve decenije koje je proveo u zatvoru u Nepalu.

Vrhovni sud Nepala naložio je ove sedmice oslobađanje Sobraja, poznatog kao "bikini ubica" u Tajlandu, iz zdravstvenih razloga, javila je televizija BFM. 

Advokat Sobraja u Francuskoj nije odmah odgovorio na zahtev Rojtersa za komentar. Sobraj je bio u zatvoru visoke bezbednosti u Nepalu od 2003, kada je uhapšen pod optužbom za ubistvo Amerikanke  Koni Džo Bronzič 1975. godine, a kasnije je proglašen krivim i za ubistvo njenog kanadskog prijatelja Lorana Karijera.

Profimedia

 

Sobraj je odslužio 19 od 20 godina zatvorske kazne na koju je osuđen.  Saradnici su ranije opisivali Sobraja (78) kao prevaranta, umetnika, zavodnika, razbojnika i ubicu, preneo je Rojters. 

Bi-Bi-Si i Netfliks su 2021. napravili dramsku  seriju "Zmija" zasnovanu na priči o Sobrajevim navodnim ubistvima.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa