Evropa

Ukrajinska ledena dvorana uništena u raketnom napadu

Komentari

Autor: Tanjug

03/01/2023

-

08:56

Ukrajinska ledena dvorana uništena u raketnom napadu
Ukrajinska ledena dvorana uništena u raketnom napadu - Copyright Tanjug AP/Bernat Armangue

veličina teksta

Aa Aa

U raketnom napadu ruskih trupa u istočnoj Ukrajini uništena je ledena dvorana u gradu Družkivka u regionu Donjecka, saopštila je Ukrajinska hokejaška federacija.

Ranije je objavljeno da je projektil pogodio grad i ranio dve osobe, prenosi Rojters.

"Ruski okupatori su od početka rata uništili pet ledenih dvorana", objavila je federacija na Telegramu, navodeći hokejaški stadion Družba u Donjecku, arene u Marijupolju i Melitopolju, Ledenu palatu u Severodonjecku i arenu Altair u Družkivki, izveštava britanska agencija, uz napomenu da nije mogla nezavisno da proveri navedene informacije.

Ukrajinski hokejaški klub Donbas, koji Altair koristi od 2014., kada su proruski separatisti proglasili Donjecku Narodnu Republiku, izvestio je da je dvorana uništena u raketnoj paljbi.

Ta dvorana bila je mesto održavanja ukrajinskih prvenstava, međunarodnih takmičenja i kulturnih događaja, rekao je menadžer kluba Fedor Iljenko.

On je napisao na Fejsbuku da je to mesto bilo "više od zgrade", jer je bilo domaćin najveće ukrajinske škole hokeja i umetničkog klizanja.

Rusija je pokrenula masovne vazdušne udare na ukrajinske gradove nakon što je pretrpela nekoliko poraza na bojnom polju u drugoj polovini 2022. godine, a Moskva kaže da ti udari na ukrajinsku infrastrukturu imaju cilj da umanje sposobnosti Kijeva za borbu, navodi Rojters.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa