Evropa

Eksplodirao gasovod koji povezuje Litvaniju sa Letonijom, plamen dostiže visinu 50 metara

Komentari

Autor: Tanjug

13/01/2023

-

19:09

Eksplodirao gasovod koji povezuje Litvaniju sa Letonijom, plamen dostiže visinu 50 metara
Eksplodirao gasovod koji povezuje Litvaniju sa Letonijom, plamen dostiže visinu 50 metara - Copyright Tanjug/AP/Paulius Zidonis

veličina teksta

Aa Aa

Gasovod koji povezuje Litvaniju sa Letonijom eksplodirao je u okrugu Pasvalski u Litvaniji, a prema preliminarnim informacijama, nema povređenih, javio je portal LRT pozivajući se na policiju. Požar koji je izbio nakon eksplozije je ugašen i transport gasa do Letonije ponovo je uspostavljen. 

"U 16:57 časova policija okruga Panevežis prijavila je eksploziju gasovoda u ulici Joniškele u selu Vienkiemiu. Prema preliminarnim podacima, nije bilo žrtava", navodi se u saopštenju, prenele su RIA Novosti. 

 

https://www.facebook.com/gintautas.geguzinskas.5/posts/5844528568995839

 

U saopštenju je navedeno da je otvoreni plamen dostizao 50 metara visine. Gintautas Geguzinskas, gradonačelnik regiona Pasvali, potvrdio je radiju LRT ​​da je eksplodirao gasovod visokog pritiska u blizini autoputa Pasvalis-Šauljaj.

"U blizini nema stambenih zgrada, ali niko ne zna sa koje udaljenosti će biti potrebno evakuisati stanovnike", rekao je on.

 

 

Prema rečima Geguzinskasa, specijalne službe rade na licu mesta, a saobraćaj je privremeno obustavljen. 

"Nema dokaza da je u pitanju napad"

Izvršni direktor Amber Grida, kompanije koja je zadužena za transport gasa iz Litvanije Nemunas Biknijus, saopštio je danas da nema neposrednih dokaza da je eksplozija na gasovodu koji povezuje Litvaniju i Letoniju posledica napada.

 

„Prema početnoj proceni ne vidimo da je napad uzrok eksplozije, ali istraga će obuhvatiti sve moguće opcije“, rekao je Biknijus na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

 

Komentari (0)

Evropa