Evropa

Plenković Ukrajincu iz publike: Vi imate sve, mi smo bili pod embargom na oružje

Komentari

Autor: Tanjug

19/01/2023

-

16:14

Plenković Ukrajincu iz publike: Vi imate sve, mi smo bili pod embargom na oružje
Andrej Plenković - Copyright Tanjug/HINA/Edvard Šušak

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatski premijer oštro je verbalno odgovorio Ukrajincu iz publike, koji se na panelu Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, održanom na temu "Pronalazak evropskog novog rasta", koji se predstavio kao Svetoslav iz Ukrajine i poručio mu da je Hrvatska, kako je naveo, kao "žrtva agresije" u poslednjem ratu imala embargo na oružje, a da zvanični Kijev sada ima svu solidarnost, devet krugova sankcija prema Rusiji i pomoć u oružju.

Svetoslav iz Ukrajine je, naime, na kraju ovog panela iz publike rekao da je teško zamisliti evropski rast ako Ukrajina izgubi u ratu te da je to rat cele Evrope. Rekao je i da Ukrajina treba finansijsku podršku, tenkove i oružje da se odbrani.

"Hrvatska je takođe bila žrtva agresije pre 30 godina. Kada uporedim spoljnu politiku Evropske unije tada i danas, to nije razlika od 30 godina, nego od 30 hiljada godina. Mi smo bili pod embargom na oružje Ujedinjenih nacija, a vi imate svu solidarnost, devet krugova sankcija, neverovatno političko jedinstvo gotovo bez pukotine i kontinuiranu i povećanu dinamiku oružja i vojne pomoći da branite sebe, vrednosti i slobodu i Hrvatska će, koliko može, nastaviti da podržava Ukrajinu kao što smo činili do sada", rekao je Plenković, prenela je Hina.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa