Evropa

Španske vlasti zaplenile tri tone kokaina na grčkom brodu: Vrednost droge se procenjuje na 180 miliona evra

Komentari

Autor: Katimerini / Tanjug

21/01/2023

-

10:15

Španske vlasti zaplenile tri tone kokaina na grčkom brodu: Vrednost droge se procenjuje na 180 miliona evra
Španske vlasti zaplenile tri tone kokaina na grčkom brodu: Vrednost droge se procenjuje na 180 miliona evra - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Španske vlasti zaplenile su tri tone kokaina, procenjene vrednosti od 180 miliona evra, na teretnom brodu grčke kompanije kod Kanarskih ostrva, prenosi grčki list Katimerini. Brod "Blume", jedino plovilo kompanije "Rentur čartering" sa sedištem u Grčkoj, presretnut je u utorak na 360 kilometara od luke Santa Krus de Tenerife, prema izveštaju lokalnih medija.

Brod koji je plovio pod zastavom Togoa je, navodno, koristio ometače praćenja, a poslednji put je preneo signal 17. januara.

"Blum" je isplovio iz luke Santos u Brazilu 20. decembra. Njegovo odredište bila je Riga u Letoniji.

Agenti španskog carinskog broda zaplenili su teretni brod i odvezli ga na Tenerife. Prema dostupnim informacijama, usledila je opsežna bezbednosna operacija vojnih i civilnih vlasti u kojoj su učestvovali i ronioci, a trajala je više od pet sati.

Vrednost droge se procenjuje na 180 miliona evra. Nema dostupnih zvaničnih informacija  šta se dogodilo sa posadom, ali neki medijski izveštaji u Španiji tvrde da su svi uhapšeni, navodi Katimerini.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa