Evropa

Predsednički kandidat Andrej Babiš dobio preteće pismo i metak

Komentari

Autor: Tanjug

21/01/2023

-

21:06

Predsednički kandidat Andrej Babiš dobio preteće pismo i metak
Predsednički kandidat Andrej Babiš dobio preteće pismo i metak - Copyright Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

veličina teksta

Aa Aa

Predsednički kandidat i vođa najjače češke opozicione stranke ANO Andrej Babiš danas je na vanrednoj konferenciji za novinare saopštio da je 19. januara dobio pismo u kojem je bio metak i pretnje upućene njegovoj supruzi Moniki.

"Telohranitelji su mi predali pismo koje je bilo namenjeno mojoj supruzi Moniki. U koverti je bio metak i anonimna poruka puna uvreda", izjavio je Babiš.

On se zahvalio policiji na brzoj reakciji i dodao da je pokrenuta istraga povodom ovih pretnji, prenosi portal iDNES.cz.

Predsednički kandidat i penzionisani NATO general Petr Pavel, koji će se 27. i 28. januara u drugom krugu izbora za predsednika Češke boriti protiv Babiša za glasove birača, osudio je incident, ali nije propustio priliku da kritikuje svog protivnika.

"Osuđujem govor mržnje i pretnje upućene Andreju Babišu", napisao je Pavel na Tviteru i dodao da je atmosfera napeta pre svega zbog ''antikampanje koju vodi Babiš''.

Pavel je pozvao Babiša ''da skine bilborde na kojima preti ljudima ratom'' i počne sa "civilizovanom kampanjom".

Babiš je neposredno posle objavljivanja rezultata prvog kruga predsedničkih izbora, održanih 13. i 14. januara, uporedio Pevala, koji je ostvario neznatnu prednost, sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa