Evropa

Vatikan istražuje navode o seks-žurki u katedrali u Njukaslu tokom lokdauna

Komentari

Autor: Tanjug

22/01/2023

-

22:58

Vatikan istražuje navode o seks-žurki u katedrali u Njukaslu tokom lokdauna
Vatikan - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Vatikan istražuje navode o "seks-žurki" u britanskoj katedrali u Njukaslu koja se navodno dogodila tokom lokdauna za vreme pandemije kovida 19, preneo je Gardijan.

U sklopu istrage o okolnostima pod kojima je Robert Birn podneo ostavku na mesto biskupa Heksama i Njukasla, Rimokatolička crkva ispituje tvrdnje da je jedan od njegovih sveštenika pozvao vernike na privatnu žurku u svoje odaje.

Više ljudi se, kako piše Gardijan, navodno žalilo da ih je otac Majkl Mekoj, đakon katedrale u Njukaslu, zvao na okupljanja kada ona nisu bila dozvoljena zbog lokdauna. Neimenovani izvor je rekao za Sandej tajms da su podnete brojne žalbe u okviru informacija o seks-žurki koja se odigrala u sveštenikovim odajama u sklopu katedrale.

Mekoj (57) se ubio 2021. godine, četiri dana nakon što je saznao da je predmet istrage policije Nortambrije, koja radi na zaštiti dece i odraslih od seksualnog zlostavljanja. Mekoja je postavio Birn 2019. godine.

Iako nema nagoveštaja da je Birn prisustvovao seks-zabavi, on je podneo ostavku na mesto biskupa u decembru, rekavši da su vernici "postali preterani teret". U pismu sveštenstvu, on je rekao da ga je njegova "razboritost navela da shvati da se sada oseća nesposobnim da nastavi da služi eparhiji na način koji bi želeo".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa